Aluminium ramen & deuren voor regio Zwalm

Onze projectleiders volgen elke hun eigen projecten op in Zwalm en Beerlegem, Dikkele, Hundelgem, Meilegem, Munkzwalm, Nederzwalm-Hermelgem, Paulatem, Roborst, Rozebeke, Sint-Blasius-Boekel, Sint-Denijs-Boekel, Sint-Maria-Latem; zij volgen het project op vanaf het eerste contact met de klant bij het opmaken van de offerte, het opmeten, de productie en het plaatsen van de ramen tot en met de uiteindelijke afwerking en facturatie. Op die manier vermijden wij maximaal alle misverstanden en discussies die anders zouden kunnen ontstaan bij het overdragen van dossiers in de verschillende fases.

Aluminium buitenschrijnwerk

Aluminium schrijnwerk sinds 1920

Onze aluminium atelier beschikt over het volledige machinepark om kwalitatief hoogwaardige en concurrentiële producten te maken. Van het zagen van de profielen tot het afregelen van de screens; al onze ramen, deuren en vliesgevels worden in onze eigen atelier vervaardigd en gemonteerd door ons uiterst bekwame atelier medewerkers.

Daarnaast hebben wij ook onze eigen plaatsingsdienst in Zwalm en Beerlegem, Dikkele, Hundelgem, Meilegem, Munkzwalm, Nederzwalm-Hermelgem, Paulatem, Roborst, Rozebeke, Sint-Blasius-Boekel, Sint-Denijs-Boekel, Sint-Maria-Latem; of het nu gaat over het plaatsen van ramen en deuren, douchewanden, vervangen van (dubbel) glas of het garanderen van de service na-verkoop; voor alles hebben wij gespecialiseerde medewerkers in dienst.

 • Aluminium ramen en deuren
 • Schuiframen
 • Vouwdeuren
 • Vliesgevels of gordijngevels
 • Lichtstraten
 • Inbraakwerend schrijnwerk
 • Screens
 • Rolluiken
 • Verluchtingsroosters
 • Aluminium gevelbekleding (Linarte & Mato)

FAC gecertificeerd & sapa aluminium vakman

Libert romain bv
Onze ramen, deuren en vliesgevels worden gemaakt en geplaatst volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden, wij zijn hiervoor gecertificeerd door de FAC (Federatie van Aluminium Constructeurs) en erkend als Sapa Aluminium Vakman.

Erkend constructeur SAPA ramen & deuren voor regio Zwalm

Libert romain bv

SAPA is een toonaangevend merk in duurzame aluminium bouwsystemen binnen de afdeling Hydro Building Systems van Norsk Hydro ASA.

SAPA ontwikkelt en verdeelt hoogkwalitatieve aluminium oplossingen voor ramen, deuren, schuifdeuren, gevelsystemen en lichtstraten; steeds met grote aandacht voor duurzaamheid, energie-efficiëntie en esthetisch design. Bovendien behoort de Hydro groep met zijn Hydro CIRCAL productieproces tot de absolute wereldtop wat betreft het maken van nieuwe producten van gerecycleerd aluminium, zonder ook maar iets aan kwaliteit in te boeten.

Dankzij de focus op innovatie en ontwikkeling heeft SAPA innovatieve, superisolerende profielen die passen bij elke bouwstijl. SAPA garandeert absoluut vakmanschap door zijn netwerk van SAPA Aluminium Vakmannen waar Libert deel van uitmaakt.

Voor de meest actuele informatie over de verschillende raam en deurprofielen, schuifsystemen, vliesgevels en lichtstraten kan u terecht op de website van SAPA:
Avantis 70 Smartline – SHI Super Hoog Isolerend

Bron: SAPA

Mato gevelbekleding

Bron: Mato

Mato gevelbekleding

Bron: Mato

Aluminium Gevelbekleding

Libert romain bv
Mato van Alu-Coating en Linarte van Renson zijn aluminium gevelbekleding, opgebouwd uit kliksystemen met verticale of horizontale profielen. Mato en Linarte zijn flexibele systeem die toepasbaar zijn op alle gevels. Beschadigde latten kunnen snel en eenvoudig vervangen worden zonder heel de gevel te verwijderen. De gevelbekleding oogt robuust en geeft het geheel een strakke moderne look.

Zonwering

Libert romain bv
Bovenop de mogelijkheid om voor zonnewerend glas te kiezen, kan u kiezen voor structurele zonwering, screens of rolluiken. Screens of rolluiken laten ook toe om bepaalde ruimtes volledig te verduisteren. Structurele zonwering aan de buitenzijde van de gevel combineert de controle van de rechtstreekse lichtinval en zonnewarmte met een esthetische architecturale meerwaarde.
Structurele zonnewering

Bron: Renson

Screens

Bron: Renson

Ook voor zonnewerende screens en rolluiken werken wij enkel met bewezen kwaliteit; onze partners hiervoor zijn Renson en Wilms. Wij monteren en testen onze screens al in het atelier, vóór het transport naar de werf in Zwalm, zodat we niet voor verrassingen komen te staan bij de installatie. De fijne afregeling van de screens en rolluiken wordt bij installatie gedaan door onze plaatsers.

Renson raamventilatie

Bron: Renson

Renson verluchtingsroosters

Bron: Renson

Raamventilatie

Libert romain bv
De raamverluchtingen en roosters (nachtkoeling) van Renson blinken uit in hun design; ze combineren een optimale en subtiele integratie in de gevel met maximaal wooncomfort dankzij de zelfregelende terugslagklep en de akoestische demping

Vliegenramen en horren

Libert romain bv
Vliegenramen en deuren worden steeds op maat gemaakt. Hiervoor werken we zowel met de reeksen van SAPA als de schuifhorren van BD Systems.

Dienst Na-Verkoop

Libert romain bv

Bij problemen met uw aluminium ramen en/of deuren, of herstellingen die dienen te gebeuren kan u steeds contact opnemen met onze dienst na-verkoop. Wij trachten mee te zoeken naar een optimale oplossing daarbij rekening houdende met het beperken van nodeloze kosten.

Enkel materialen van topmerken

Libert romain bv

Voor het vervaardigen en plaatsen van ons aluminium buitenschrijnwerk gebruiken wij uitsluitend materialen die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen zoals:

 • SAPA: profielen voor onze ramen, deuren en vliesgevels
 • Saint-Gobain en Sprimo Glass: voor onze isolerende beglazing
 • Renson: verluchtingsroosters, gevelbekleding, zonnewering screens
 • Wilms: screens en rolluiken
 • AluCoating en Isora: voor gelakte handgrepen, gevelbekleding en plaatwerk
 • Sobinco: raam- en deurbeslag
 • LAROB: brievenbussen
 • Harol: jaloezieën
 • BD systems: vliegenramen en deuren
 • Soudal : kitten en lijmen