Dubbel tot driedubbel glas

Wij zijn gespecialiseerd in het adviseren over en leveren en vervangen van isolerende beglazing van uw woning of gebouw.

Wij maken vrijblijvend een offerte, maar komen steeds eerst ter plaatse om de situatie te bekijken. Zo hoeft U achteraf geen vervelende meerprijzen te verwachten.

Isolerend glas

Glaswerken sinds 1920
  • Leveren van isolerend glas
  • Vervangen van bestaande enkele beglazing door nieuwe super isolerende beglazing
  • Vervangen van bestaande dubbele beglazing door driedubbele beglazing
  • Vervangen van gebroken of aangedampte beglazing
  • Plaatsen van zonwerend of akoustische beglazing
  • Zowel in houten, pvc, stalen als aluminium ramen
  • Dubbel tot driedubbel glas en BENG glas

Saint-Gobain & SPrimo Glass

Libert romain bv

Wij werken hiervoor uitsluitend samen met gevestigde waarden in de wereld van de isolerende beglazing zoals Saint-Gobain en Sprimo Glass.

Voor de meest actuele informatie over de verschillende soorten isolerende beglazing kan u terecht op de website van Saint Gobain en Sprimo Glass:

BENG glas; gehard vacuüm glas

Libert romain bv
Wij zijn verdeler van BENG (Bijna energie Neutraal Glas) glas; dat is een nieuw type isolatieglas die spectaculaire prestaties op vlak van warmte isolatie (Ug=0.40-0.50), lichtdoorlatendheid (LTA =70%-78%) en geluidsisolatie (-36 dB) combineert met een minimale glasdikte (vanaf 8.3mm).

Beng Glas is opgebouwd uit twee geharde glasplaten met daartussen een vacuüm. Eén van de typische eigenschappen van Beng glas zijn de minuscule afstandshoudertjes die zich tussen de twee glasplaten bevinden, om te verhinderen dat de glasplaten tegen elkaar zouden getrokken worden ten gevolge van het vacuüm. De afstand tussen deze nopjes is afhankelijk van het gekozen type ergens rond de 4–5.5cm. Deze nopjes zijn van dichtbij (<1.5m) wel waarneembaar, maar van verderaf niet meer, hun invloed op de lichtdoorlatendheid en dus op de doorkijk van het glas van is daardoor verwaarloosbaar.

Bron: Bengglass.nl

Bron: Bengglass.nl

Vacuümglas is heel geschikt voor woning renovaties doordat het veel dunner is dan traditioneel isolatieglas. Hierdoor kan BENGglas vaak ook in bestaande ramen worden geplaatst, waar het vervangen door traditioneel isolatieglas niet mogelijk zou zijn zonder gelijk ook de ramen te gaan vervangen. Daardoor kan sterk bespaard worden op het vervangen van ramen en zijn er ook veel minder kosten voor bijvoorbeeld het vervangen van kassementen, herstellen van plakwerk, gordijnen, schilderwerk enz.

Dat de isolatiewaarde (Ug) van BENG glas dan nog hoger ligt dan die van traditioneel dubbel en zelfs triple isolatieglas heeft dan wel weer tot gevolg dat er tijdens koudere periodes, net als bij hoogwaardig isolatieglas, nog iets meer condens kan ontstaan op de buitenzijde van het glas.

Voor het vervangen van glas bij renovaties door BENG glas kan, net zoals bij ander hoogwaardig isolatieglas met Ug<1.0, tevens een verbouwpremie worden verkregen.

Er bestaan 3 verschillende types BENGglas: BENGglas MAX en BENGglas + en BENGglas extra clear; elk met hun eigen specifieke technische; voor meer info; zie website BENG Glas.

Als je twijfelt of BENG glas interessant kan zijn voor uw project staan we hierover heel graag bij met ons deskundig advies om samen de mogelijkheden te overlopen en de voor- en nadelen voor uw specifiek project duidelijk in kaart te brengen.

Meer informatie vindt u op www.bengglas.nl